Semințele de chimen sunt considerate a fi benefice pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu, dar și vitamine de tip A, C, E și B6.

Folosite în principal pentru condimentarea mâncărurilor, semințele de chimen pot fi utilizate și pentru prepararea unei infuzii, pe care o poți consuma pentru ameliorarea unor afecțiuni precum tuse, răceală, bronșită, febră, paraziți intestinali ori infecții ale tractului urinar.

Potrivit nutriționiștilor, ceaiul de chimen este o sursă excelentă de vitamine și minerale, având rolul de întări sistemul imunitar, ajutându-l să lupte cu răceală, gripă, bronșită ori tuse. Poate, de asemenea, să amelioreze durerile în gât.

Ceaiul de chimen este, de asemenea, benefic și pentru menținerea sănătății digestive, având rolul de a combate balonarea, dar și de a preveni senzația de greață.

Anemia este, de asemenea, o afecțiune ce poate fi ținută în frâu cu ajutorul ceaiului de chimen, întrucât conține o cantitate mare de fier, reducând astfel anxietatea, oboseala și poate chiar spori puterea de concentrare.

Și tulburările respiratorii pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de chimen. Consumat regulat, acesta sporește eliminarea mucusului acumulat în tractul respirator și este indicat chiar și persoanelor care suferă de astm.

Cum prepari cel mai bun ceai de chimen

Ca să prepari un ceai de chimen ai nevoie de o linguriță de semințe și 200 ml de apă. Într-un ibric, lasă semințele la încălzit pentru câteva secunde, după care adaugă apa. Așteaptă să dea în clocot, după care acoperă vasul și lasă la infuzat.

Strecoară totul, iar apoi consumă ceaiul neîndulcit ori cu miere. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 1484 persoane