Problemele cu pancreasul sunt întâlnite în rândul oamenilor de toate vârstele, motiv pentru care îți recomandăm să ai grijă de alimentația ta și să incluzi în dieta zilnică alimente bune.

Deteriorarea pancreasului îl poate transforma într-un organ disfuncțional parțial sau total, ceea ce va duce la incapacitatea lui de a produce insulină pentru a controla nivelul de zahăr din sânge și de a produce enzime digestive pentru prelucrarea grăsimilor și a proteinelor.

Ce alimente ar trebui să consumi pentru a preveni problemele la pancreas, află mai jos:

Legume crucifere

Adevărate comori pentru sănătate sunt broccoli, varza de Bruzelles, conopida, care ajută pancreasul să lupte împotriva tumorilor. Consumă-le crude sau sub formă de salate ori la cuptor și te vei bucura de efectele lor.

Lămâia

Din dieta ta n-ar trebui să lipsească nici lămâia, întrucât este responsabilă de stimularea producției de enzime digestive la nivelul întregului organism și, mai mult de atât, ajută la funcționarea optimă a pancreasului. Aceleași efecte le au și fructele de kiwi, motiv pentru care nu ezita să le consumi cu încredere.

Usturoi

Aliat de nădejde în ceea ce privește sănătatea pancreasului este usturoiul. Acest ingredient ajută la menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge întrucât crește producția de insulină a pancreasului. Adaugă în mâncărurile tale doi căței de usturoi pe zi, iar efectele se vor vedea rapid.

Tofu

O adevărată comoară pentru sănătate este și tofu, care ajută la protejarea pancreasului, susținând regenerarea acestuia și protejarea tractului digestiv împotriva bacterilor și a microbilor. Poate fi inclus în salate, tocănițe, paste ori poate fi pregătit pe grătar cu susan.

Articol citit de 1083 persoane