Artrita este definită ca fiind o afecțiune a articulațiilor care au o inflamație și care este însoțită, de cele mai multe ori, de durere articulară.

Cauzată de ruperea și uzarea cartilajului, artrita poate să fie determinată și de o inflamație apărută în urma unui sistem imunitar hiperactiv, după cum este artritra reumatoidă. Din fericire, însă, există numeroase remedii naturiste care te pot ajuta să combați simptomele acesteia, și anume ovăzul.

Nutriționiștii recomandă includerea ovăzului în alimentație, întrucât nu doar că te ajută să slăbești și reduce nivelul de colesterol din sânge, dar combate și simptomele date de artrită.

Bogat în vitamine și minerale, ovăzul nu doar că îi va conferi organismului un boost de energie, dar te va ajuta să reduci inflamația din organism. De asemenea, conținutul bogat de vitamina B6 ajută la reducerea durerilor și relaxează țesuturile care înconjoară articulațiile.

De asemenea, ovăzul ajută la regenerarea cartilajului și întărește țesuturile mușchilor.

Ce alte proprietăți mai are ovăzul

Confrom experților în nutriție, ovăzul este o sursă excelentă de fibre, astfel că ajută la curățarea intestinelor și la eliminarea toxinelor din organism și, de asemenea, combate retenția de lichide.

Cum poți să consumi ovăzul

Cel mai bine ar fi să alegi fulgi de ovăz din magazinele care vând produse eco, întrucât doar acela este sănătos. De asemenea, niciodată să nu optezi pentru combinația de lapte de vacă și ovăz, întrucât aceasta poate spori inflamația din organism și nu este indicat dacă suferi de artrită.

O variantă simplă este să-l amesteci cu mere și banane, iar pentru un gust dulce adaugă un pic de miere. Este combinația ideală pentru a trata artrita.

Articol citit de 1832 persoane