Magneziul este, fără doar și poate, un mineral esențial pentru funcționarea optimă a organismului, mai ales că fiecare celulă din corp are nevoie de magneziu pentru a supraviețui.

Ce rol are magneziul în organism, află mai jos:

Ajută la metabolizarea glucozei și a carbohidraților

Conform experților, magneziul este un mineral esențial în procesul de metabolizare a glucozei și, mai mult de atât, are rolul de a normaliza cantitatea de zahăr din sânge, prevenind astfel diabetul zaharat. De asemenea, ajută la transformarea zahărului în energie, ajutându-te astfel să-ți rezolvi task-urile cu ușurință.

Sporește densitatea minerală osoasă

Magneziul ajută, de asemenea, la formarea oaselor și, mai mult de atât, asigură menținerea sănătății acestora în cazul adulților. De asemenea, consumul unor alimente precum lapte, semințe de dovleac, ciocolată neagră, somon ori migdale, asigură necesarul de magneziu organismului și va ajuta la prevenirea unor afecțiuni ale oaselor.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Conform experților în nutriție, alimentele bogate în magneziu sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului. Acest mineral asigură și îmbunătățirea digestiei, întrucât acționează asupra mușchilor din aparatul digestiv, îmbunătățind astfel tranzitul intestinal și combate constipația.

Ajută la îmbunătățirea funcției respiratorii

Potrivit studiilor de specialitate, un nivel optim de magneziu în organism te va ajuta să-ți îmbunătățești funcțiile respiratorii.

De asemenea, pentru a-i oferi organismului tău necesarul de magneziu ar trebui să incluzi în alimentația ta alimente, precum - semințe de dovleac, spanac fiert, sfeclă, fasole neagră, semințe de in, migdale, caju, fistic, ciocolată neagră, avocado, tofu, banane, varză kale, frunze de nap, macrou, linte, mazăre, dar și cereale integrale, precum fulgi de ovăz, de orz ori hrișcă.

Articol citit de 398 persoane