Acizii grași Omega-3 sunt definiți ca fiind grăsimi sănătoase, de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Aceștia nu pot fi, însă, sintetizat pe cont propriu, motiv pentru care este musai să ai o alimentație bogată în aceste grăsimi ori să urmezi o cură cu suplimente dietetice.

Conform experților în medicină naturopată, acizi grași Omega-3 sunt de mai multe tipuri, însă doar trei sunt importante și anume EPA, DHA și ALA, toate având numeroase proprietăți benefice pentru organism.

Mai exact, potrivit specialiștilor, acizi grași Omega-3 ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel apariția infecțiilor cu diferiți viruși ori bacterii. În plus, aceștia ajută la stimularea funcționării celulelor T, mărind puterea organismului de a lupta cu boala.

O altă proprietate a acizilor grași Omega-3 este faptul că reduce riscul de accident vascular cerebral și de infarct, întrucât are puterea de a regla nivelul de colesterol din sânge, dar și nivelul de grăsimi sau trigliceridele.

De asemenea, acizii grași Omega-3 sunt responsabili de întărirea sistemului nervos, astfel că ajută la prevenirea unor numeroase afecțiuni mintale, între care depresie, anxietate, schizofrenie și poate reduce chiar și riscul de apariție a bolii Alzheimer.

Printre efectele deosebite date de acizii grași Omega-3 se numără puterea de a spori colesterolul bun din sânge, reglarea tensiunii arteriale, ameliorarea simptomelor date de diabet, osteoporoză, artroză sau prevenirea depresiilor.

Adevărate comori în ceea ce privește conținutul de acizi grași Omega-3 următoarele alimente: varza de Bruxelles, semințele de Chia, cânepa, nucile, semințe de in ori de dovleac, spanac, salată, conopidă, semințe de susan, dar și pește și fructe de mare.

 

Articol citit de 2000 persoane