Menținerea tensiunii arteriale în limite normale este esențială pentru a preveni apariția unor boli grave de inimă, motiv pentru care astăzi îți propunem să descoperi cum poți să o reglezi cu ajutorul alimentelor.

Care sunt alimentele care scad tensiunea arterială, află mai jos:

Ciocolată neagră

Potrivit nutriționiștilor, ciocolata neagră este o sursă excelentă de flavanoli și procianidine, antioxidanți ce ajută la relaxarea vaselor de sânge, determinând astfel reducerea tensiunii arteriale, atât sistolică și diastolică. Astfel, pentru a vă păstra sănătatea inimii este indicat să consumați o pătrățică de ciocolată neagră pe zi. Atenție, cea albă ori cu lapte nu este benefică pentru sănătate.

Ulei de măsline

Persoanele care au probleme cu tensiunea arterială ori prezintă un nivel crescut al colesterolului rău LDL ar trebui să înlocuiască uleiul obișnuit cu cel din măsline ori de susan. Ambele ajută la reducerea tensiunii arteriale sistolice, iar efectele se văd rapid.

Sfecla roșie

Cunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, sfecla roșie nu doar că întărește sistemul imunitar, dar ajută la menținerea sănătății cardiovasculare, reducând tensiunea arteriale. Consumând un pahar de suc de sfeclă vei ajuta și la reducerea rigidității pereților arteriali.

Pepene roșu

Conform experților în nutriție, pepenele roșu este o sursă excelentă de L-citrulină și de potasiu, astfel că ajută la reglarea tensiunii arteriale și, de asemenea, la menținerea în limite normale a concentrației de sare din corp.

Articol citit de 323 persoane