N-a mai rămas mult timp până când toamna își va intra în drepturi, iar odată cu venirea ei ar trebui să-ți faci un obicei din a consuma suc de dovleac, care are numeroase proprietăți pentru sănătate.

Bogat în vitamine, minerale, acizi organici și fibre, sucul de dovleac este recomandat persoanelor care se confruntă cu afecțiuni renale, hipertensiune, dar și celor care suferă de oboseală cronică ori insomnie.

Află care sunt, cu exactitate, beneficiile sucului de dovleac, mai jos:

Reglează glicemia din sânge

Sucul de dovleac este o sursă excelentă de betacaroten, motiv pentru care are efecte antiinflamatoare și antioxidante, motiv pentru care reglează glicemia din sânge, dar previne și hiperglicemia, precum și cancerul pulmonar.

Întărește sistemul imunitar

Indiferent de dovleacul pe care alegi să-l transformi în suc, acesta are numeroase beneficii pentru organism, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar și la detoxifierea organismului.

Și bolile de rinichi pot, de asemenea, să fie tratate cu ajutorul sucului de dovleac.

Rețetă suc de dovleac

Pentru a pregăti sucul de dovleac trebuie doar să tai o felie de dovleac, să o speli bine și să îndepărtezi semințele și coaja, după care să o tai sub formă de cubulețe și să o treci prin storcător. De asemenea, poți folosi și un blender, însă adaugă un pahar cu apă fiartă. Sucul obținut este musai să fie consumat imediat, pentru a nu-și pierde din proprietăți.

Articol citit de 2724 persoane