Sfecla roșie și morcovii sunt bogate și în vitamine și au proprietăți antioxidante, fapt pentru care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Potrivit experților în nutriție, atât sfecla roșie, cât și morcovii sunt recunoscuți pentru proprietățile de a îmbunătăți circulația sângelui și ajută chiar și la menținerea sănătății ficatului.

Consumat regulat, smoothie-ul preparat din sfeclă roșie și morcovi te va ajuta să elimini din organism toxinele. În plus, ajută la combaterea efectelor date de ingerarea de medicamente, de poluare și chiar stres, acestea fiind considerate factori ce determină deteriorarea ficatului.

Bogat în antioxidanți, acest smoothie ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare, sporește regenerarea celulară, întărind celulele, lucru care este esențial pentru păstrarea sănătății ficatului și combate efectele date de radicalii liberi.

De asemenea, persoanele care suferă de ficat gras ar trebui să consume acest smoothie.

Nu în ultimul rând, smoothie-ul din sfeclă roșie și morcovi ajută la activarea metabolismului, sporind pierderea în greutate.  De asemenea, această băutură ajută la menținerea sănătății inimii, reduce nivelul de colesterol și normalizează tensiunea arterială, întrucât este o sursă bogată de nutrienți precum magneziu, fosfor, acid folic, dar și vitamine, precum A, B și C.

Cum prepari smoothie din sfeclă roșie și morcovi - ingrediente necesare:

- o sfeclă roșie fiartă
- două mandarine
- doi morcovi
- 200 de ml de apă.

Primul pas pentru a obține acest smoothie este să cureți morcovii și să-i tai sub formă de cubulețe. Curăță apoi și mandarinele, iar apoi adaugă toate ingredientele în blender.  Amestecă până obții consistența dorită și consumă amestecul dimineața, pe stomacul gol. Pe lângă faptul că te va ajuta să-ți păstrezi sănătatea, îți va conferi și un boost de energie. 

 

Articol citit de 286 persoane