Hipertensiunea este o problemă frecvent întâlnită în rândul adulților, iar o alimentație echilibrată te poate ajuta să o ții în frâu chiar și fără alte medicamente.

Cauzată de stres, de kilograme în plus ori de consum exagerat de alcool ori sare, hipertensiunea arterială poate să determine probleme circulatorii semnificative.

Tocmai de aceea, pentru a-ți normaliza viteza cu care circulă sângele și pentru a preveni eventuale probleme de sănătate, îți propunem să încerci următoarele remedii naturiste:

Consumă amestec de pătrunjel și lămâie

Cel mai eficient remediu naturist împotriva hipertensiunii este amestecul de pătrunjel și de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci sucul obținut dintr-o lămâie cu o legătură de pătrunjel și să consumi amestecul pe stomacul gol.

Consumă suc de sfeclă roșie

Potrivit studiilor realizate de experții de la Universitatea Rovira, sfecla roșie ajută la combaterea hipertensiunii. Conține potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor și zinc, motiv pentru care normalizează tensiunea arterială. Cea mai simplă modalitate de a consuma sfecla roșie este prepararea unui smoothie. Tot ce trebuie să faci este să o fierbi, după care să o treci prin blender cu apă și să bei amestecul obținut.

Consumul regulat de ovăz face minuni

Experții în nutriție recomandă și consumul regulat de ovăz. Acesta nu doar că reduce colesterolul din sânge, însă normalizează tensiunea arterială. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa, să adaugi ovăzul, iar după 20 de minute să-l strecori și să bei apa rămasă. E uimitoare pentru sănătate.

Articol citit de 431 persoane