Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceaiuri și extrem de delicioase este ceaiul de hibiscus, care este recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății.

Conform specialiștilor în medicină naturopată, ceaiul de hibiscus ajută la reglarea glicemiei în cazul diabeticilor, scade colesterol crescut și poate trata chiar și afecțiunile dermatologice.

Cu un conținut bogat de vitamina C și antioxidanți, ceaiul de hibiscus este o adevărată comoară pentru sănătate. De asemenea, ceaiul de hibiscus are un conținut bogat de fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc și acid folic. Ce se întâmplă în organismul tău dacă alegi să-l consumi des, află mai jos:

Ajută la normalizarea tensiunii arteriale

Considerat un adevărat elixir pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale inimii, ceaiul de hibiscus ajută la scăderea tensiunii cu până la 10 puncte. Tocmai de aceea, persoanele care prezintă risc crescut de a dezvolta boli de inimă sau care se confruntă cu astfel de probleme, ar trebui să consume cel puțin trei căni de ceai de hibiscus pe zi, timp de șase săptămâni.

Este eficient în reducerea colesterolului

Pacienții hipertensivi ori diagnosticați cu diabet ar trebui să consume ceai de hibiscus, întrucât este eficient în reducerea nivelului de colesterol rău LDL și, mai mult de atât, previne acumularea de grăsimi pe pereții arterelor.

Stopează dezvoltarea celulelor maligne

Ceaiul de hibiscus este eficient chiar și pentru combaterea cancerului, fiind util în ceea ce privește stoparea dezvoltării celulelor maligne, întrucât conține antianine.

Întărește sistemul imunitar

Grație conținutului bogat de vitamina C, ceaiul de hibiscus este esențial pentru întărirea sistemului imunitar și ajută la protejarea organismului împotriva răcelilor.

Articol citit de 2159 persoane