Se spune că sănătatea se găsește în natură, iar o dovadă în acest sens este ceapa verde sau chiar și ceapa clasică, roșie sau galbenă. Cunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, ceapa n-ar trebui să lipsească din alimentația ta, indiferent că e iarnă sau vară, toamnă sau primăvară.

Ceapa, atât verde cât și cealaltă este un adevărat antibiotic natural, întrucât are proprietăți antibiotice, antiinflamatoare, antiseptice, astfel că luptă împotriva bacteriilor, între care E.Coli și Salmonella, infecții ale tractului urinar. De asemenea, ceapa verde este o sursă excelentă de fier, potasiu, vitamina A, B, dar și C, astfel că întărește sistemul imunitar.


Tratează inflamațiile gâtului

Ceapa verde este recomandată pentru a trata inflamațiile gâtului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ceapă verde cu ghimbir ras și sare, după care pune totul într-un tifon și încălzește totul, după care aplică totul pe locurile dureroase, precum gât, cap ori spate.

Pentru a trata tusea, însă, curăță o ceapă de mărime medie, taie-o în două și pune peste ea zahăr. Așteaptă 20-30 de minute ca să își lase zeamă, după care bea-o. Pentru efecte sporite, însă, nu fuma și nu consuma alcool.

Tratează nasul înfundat

Să scapi de nasul înfundat nu e complicat. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un storcător, iar mai apoi să aplici sucul obținut pe un tifon. Așează-l pe nas ori în zona sinusurilor și inhalează.

Elimină febra

Dacă te confrunți cu febră sau strănuți, atunci trebuie să tai o ceapă și să le lași prin cameră. Va acumula toate impuritățile din aer și te va ajuta să scapi de stările de rău. De asemenea, ca să tratezi febra, trebuie să tai felii de ceapă și să le aplici pe tălpile unse cu ulei de cocos, după care să-ți înfășori picioarele în folie de aluminiu și să-ți pui niște ciorapi groși.

Articol citit de 4526 persoane