Detoxifierea organismului este, fără doar și poate, extrem de importantă, mai ales la începutul primăverii, motiv pentru care îți recomandăm să-ți cureți ficatul chiar în timp ce dormi, cu ajutorul unor băuturi delicioase.

Ficatul are puterea extraordinară de a se regenera, însă are nevoie și de un mic ajutor pentru a elimina toxinele ce ajung în acest organ. De aceea, își propunem să-i oferi nutrienții de care are nevoie pentru a-i îmbunătăți activitatea metabolică.

Așadar, descoperă rețete simple, pe care le poți prepara acasă la tine, ce au rolul de a curăța ficatul.

Așadar, pentru a-ți detoxifia ficatul poți încerca să-ți prepari o băutură magică cu ovăz și scorțișoară. Așadar, amestecă 2 grame de pulbere de scorțișoară cu 20 de grame de ovăz și 250 de grame de apă. Amestecă toate ingredientele, lasă-le la infuzat câteva ore, după care amestecă și consumă acest preparat înainte de a merge la somn, de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Bogat în vitamina C dar și în antioxidanți, ceaiul de coajă de lămâie este absolut delicios pentru detoxifierea ficatului, mai ales că odată absorbite în organism, aceste substanțe îți vor curăța ficatul.

Așadar, pune coaja de la o lămâie într-un pahar cu apă fierbinte, lasă-l la infuzat timp de 10 minute, adaugă o linguriță de miere și consumă lichidul cu 30 de minute înainte de a te pune la somn.

Ceaiul de lămâie cu ghimbir poate, de asemenea, să fie o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care îți propunem să-l consumi periodic. Îți va îmbunătăți digestia, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, motiv pentru care organismul tău va elimina cu ușurință toxinele. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar cu 250 de ml de apă sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie, dar și o linguriță de pulbere de ghimbir. Lasă să infuzeze timp de 3 minute și apoi bea amestecul cu 40 de minute înainte de somn.

Articol citit de 5201 persoane