Să-ți păstrezi sănătatea inimii poate fi o adevărată provocare, însă există alimente care sunt o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.

Să-ți îmbunătățești circulația inimii este esențială pentru a preveni apariția bolilor de inimă, dar și pentru menținerea sănătății, motiv pentru care îți propunem să incluzi în alimentația ta anumite alimente.

Care sunt combinațiile de alimente ce ajută la îmbunătățirea circulația inimii, află mai jos:

Lime și lămâie

Citricele sunt bogate în vitamina C, care ajută la formarea colagenului și elastinei. Aceste substanțe ajută la formarea proteinelor și mențin sănătatea capilară. Astfel, experții în nutriție îți propun să bei suc de lămâie pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui sau îl poți folosi pentru a da gust salatelor. De asemenea, antioxidanții regăsiți în citrice ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL, prevenind astfel formarea plăcii pe artere.

Turmeric

Un ingredient recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii este turmericul. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, grație proprietăților antioxidante, elimină toxinele din organism și combate efectele nocive date de radicalii liberi. De asemenea, poate să reducă riscul de apariție a bolilor de inimă și să reducă riscul de apariție a cancerului. Astfel, pentru a te bucura de efectele acestuia, îl poți folosi pentru condimentarea alimentelor ori poți bea suc de turmeric.

Ghimbir

Un alt aliment ce ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui și conferă un boost de energie este ghimbirul. Nutriționiștii recomandă să-l consumi zilnic, indiferent că vorbim despre ghimbir proaspăt ori pudră. Îl poți folosi chiar și pentru prepararea ceaiului, efectele vor fi aceleași.

Semințe de floarea-soarelui

Bogate în acizi grași și vitamina E, semințele de floarea-soarelui au proprietăți antioxidante, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și nu doar atât. Potrivit experților în nutriție, semințele de floarea-soarelui ajută la reducerea inflamațiilor din organism, prevenind astfel apariția bolilor de inimă.

Articol citit de 1605 persoane