Printre condimentele folosite frecvent în bucătăria românească este și piperul negru, care are efecte remarcabile asupra sănătății, fiind extrem de apreciat de experții în medicină naturopată.
Folosit încă din cele mai vechi timpuri, piperul negru are numeroase beneficii asupra sănătății, motiv pentru care ajută la tratarea unor probleme de sănătate, precum tuse, răceală, gât inflamat. De asemenea, boabele de piper negru pot să ajute la tratarea indigestiei și a afecțiunilor cardiace.
Piperul este o sursă excelentă de piperină, o substanță ce îi dă gustu savuros, dar care acționează și asupra organismului, având rolul de a accelera arderea caloriilor, detoxifiează organismul și previne apariția inflamațiilor în corp. De asemenea, aceasta este responsabilă de absorbția vitaminelor B și a seleniului în corp.
Piperul negru conține, printre altele vitamina A, E, K, C dar și potasiu, sodiu, mangan și cupru, fiind indicat chiar și pentru a trata infecțiile, întrucât ajută la distrugerea bacteriilor, inclusiv a Stafilococului auriu și stopează chiar și înmulțirea bacteriilor din tractul digestiv.
Piperul negru este responsabil de a trata cu ușurință bronșita, laringita și gripa, întrucât ajută la facilitarea mucozităților și, mai mult de atât, are acțiune dezinfectantă și antalgică locală. Tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de aceste efecte este să fierbi 250 ml de apă, iar apoi să o lași la infuzat cu 20 de boabe de piper și doi căței de usturoi. Adaugă puțină miere și consumă de trei ori, în caz de laringită.
Persoanele care se confruntă cu afecțiuni digestive, precum gastrită, ar trebui să consume piper, întrucât are proprietăți antibiotice și antiparazitare, reducând astfel fermentarea.
Nu în ultimul rând, piperul ajută la detoxifierea organismului, grație proprietăților diuretice. Ajută, de asemenea, la dilatarea arterei renale, sporind astfel producția de urină.
Articol citit de 2295 persoane
Acest articol nu are comentarii!