Printre cele mai întâlnite probleme ale pielii se numără, fără doar și poate, negii. Sunt inestetici și incomozi, așa că n-ar trebui să înveți să trăiești cu ei, mai ales că îi poți trata cu ajutorul unor remedii naturale.


Așadar, pentru a trata negii poți încerca un remediu pe bază de usturoi zdrobit. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești doi căței de usturoi, după care să-și masezi zonele afectate. Iar pentru ca efectele să fie mai vizibile acoperă usturoiul cu leucoplast și lasă-l să acționeze timp de 10-20 de minute. La final, clătește în profunzime, însă repetă procedura de 2 ori pe zi.


Un alt remediu este, fără doar și poate, rostopasca, o plantă ce are numeroase proprietăți benefice pentru organism. Este eficientă și în tratarea negilor, așa că tot ce trebuie să faci este să aplici o compresă cu sevă de rostopască, pe care o poți obține prin presarea tulpinilor proaspete ale planteli. Așteaptă să acționeze cel puțin 2 ore, după care reaplică o astfel de compresă.


Lămâia ajută, de asemenea, la uscarea negilor, motiv pentru care îți propunem să pui feliuțe subțiri de lămâie la macerat în oțet de mere. Așteaptă 15 zile, după care aplică-le pe negi. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Și coaja de banană ajută la tratarea negilor. Aplic-o pe zona respectivă, după care acoper-o cu o pânză deasă din bumbac. Repetă tratamentul până când negii se vor vindeca.


Tinctura de propolis distruge virusul Papilloma şi usucă negii. Tot ce trebuie să faceți este să ungeți doar excrescenţele negilor, astfel că în acest mod protejaţi pielea din jurul negului să nu se ardă.

 

Articol citit de 7474 persoane