Persoanele care fumează ani în șir riscă să dezvolte numeroase afecțiuni între care chiar și forme de cancer, motiv pentru care dacă vrei să renunți la acest viciu dar nu știi cum, ei bine, îți recomandăm să încerci câteva remedii naturiste.

 

Să fumezi luni sau chiar ani de zile și să renunți din prima, nu e deloc simplu însă poți alege câteva remedii naturiste care te pot determina, în timp, să nu te mai atingi de țigări.


Astfel, o variantă pentru a te lăsa de fumat este valeriana, întrucât este o plantă responsabilă de calmarea poftei de nicotină dar și de a ameliorarea stărilor de anxietate, neliniște, insomnie sau stres. Astfel, poți să consumi fie pulbere uscată, de 3 ori pe zi sau poți face ceai de valeriană pe care să-l bei seara, înainte de culcare.


Atunci când încerci să renunți la țigări poate să apară sevrajul, pe care poți să-l combați cu sunătoarea. Consumă 2-3 cani de ceai de sunătoare preparat din 2 lingurițe la o cană cu apă clocotită iar anxietatea specifică perioadei de renunțare la țigări va dispărea.


De asemenea, sucul de năsturel poate face minuni pentru tine, întrucât are proprietatea de a combate nevoia de toxinele chimice din țigări. Astfel, tot ce trebuie să faci este să amesteci 100 de grame de năsturel, un morcov mediu, o lămâie și 300 de ml apă. Pune totul într-un blender și consumă amestecul obținut de 3 ori pe zi.


Și sucul de guava este benefic pentru persoanele care vor să renunțe la țigări, întrucât acest fruct este bogat în vitamina C, neutralizând astfel efectele nicotinei. Pentru a-l prepara ai nevoie de 4 fructe de guava și 3 căni cu apă rece. Pune totul într-un blender și consumă amestecul pe parcursul unei zile, ori de câte ori simți nevoia să fumezi.

Articol citit de 3277 persoane