Bogate în uleiuri volatile, tanini, derivați flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, acid galic, vitamine și săruri minerale, petalele de trandafiri pot fi folosite în scop curativ, având proprietăți excelente pentru organism.

Conform experților în medicină naturopată, florile de trandafiri sunt recunoscute pentru proprietățile cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astrigente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatorii, dezinfectante ori antiseptice, astfel că pot ajuta la tratarea multor afecțiuni.

Spre exemplu, consumate sub formă de ceai, florile de trandafir pot ajuta la tratarea laringitei, a faringitei, amigdalite, diaree cronică, amigdalite, dar și angină pectorală, iritații oculare ori conjuctivite.

De asemenea, ceaiul din petale de trandafir sporește pofta de mâncare și îmbunătățește circulația, fiind un puternic antioxidant și afrodisiac.

Ceaiul din flori de trandafir are puterea de a stimula activitatea tractului digestiv și de a reface flora stomacală, prevenind probleme precum diaree, constipație. De asemenea, acesta are rolul de a stimula activitatea bilei, sporind astfel arderea grăsimilor și, implicit pierderea în greutate.

Ceaiul din flori de trandafir ajută chiar și la reglarea ciclului menstrual, tratează infertilitatea și, mai mult de atât, elimină senzația de uscăciune a gurii. Nu în ultimul rând, ajută la eliminarea piertrelor mici de la rinichi și împiedică retenția lichidelor în organism.

Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de efectele acestui ceai este să prepari o infuzie din 50 de grame de petale de trandafiri și 250 ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze, iar apoi consumă 2-3 căni pe zi, înainte de mesele principale.

Articol citit de 817 persoane