Temperaturile din termometre nu sunt deloc constante, motiv pentru care să răcești în această perioadă e foarte simplu. De aceea, îți recomandăm să iei măsuri de precauție și să-ți întărești sistemul imunitar.

Descoperă care sunt ceaiurile pe care ar trebui să le consumi pentru a-ți spori imunitatea, mai jos:

Ceai de ghimbir

Recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, ceaiul de ghimbir este ideal pentru a-l consuma pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, ajută la ameliorarea stărilor de greață și are proprietăți antiinflamatorii, însă ajută și la combaterea durerilor musculare.

Ceai de ginseng

Cunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra organismului încă de acum cinci mii de ani, ceaiul de ginseng întărește sistemul imunitar, dar sporește și producerea de globule albe în sânge și producerea de inferon.

Ceai de tei

Ceaiul de tei te poate ajuta să ai un somn mai bun și mai liniștit, însă îți poate întări și sistemul imunitar. Acesta are, de asemenea, efecte antidepresive, antispasmodic, diaforetic și sedativ, însă ajută și la combaterea formării ridurilor și a cearcănelor.

Ceai de măceșe

Ceaiul de măceșe ajută la formarea anticorpilor, fiind recomandat nu doar adulților, ci și copiilor. Este, însă, recomandat să urmezi o cură de ceai de măceșe pentru zece zile și e musai, de asemenea, să bei trei căni pe zi.

Ceai de mentă

Recomandat pentru a preveni răcelile și gripele de sezon este ceaiul de mentă, întrucât întărește sistemul imunitar, întrucât este o plantă bogată în calciu, fosfor și vitamina B. Astfel, acest ceai ajută chiar și la prevenirea infecțiilor din organism, dar și a indigestiilor.

Articol citit de 681 persoane