Să-ți ții sub control nivelul de zahăr din sânge poate fi o adevărată provocare în zilele noastre, când există numeroase tentații la tot pasul, însă există și multe remedii naturiste ce te pot ajuta să-ți normalizezi nivelul de zahăr din sânge și să previi apariția diabetului.

Potrivit nutriționiștilor, ceapa este cunoscută pentru proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge. Astfel, îți poți prepara suc de ceapă, pe care îl poți consuma cu apă, însă numai la o oră după masă.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și poate înlocui cu ușurință cafeaua. Pentru a te bucura de efectele acestei băuturi, îți recomandăm să consumi cel puțin două căni pe zi.

Scorțișoara este considerată a fi o adevărată comoară pentru sănătate, motiv pentru care o poți folosi nu doar pentru a-ți normaliza nivelul de zahăr din sânge, dar și pentru a reduce colesterolul și trigliceridele. Fierbe o cană cu apă, iar apoi lasă la infuzat un baton de scorțișoară pentru 20 de minute. Consumă-l imediat.

De asemenea, pentru a-ți reduce glicemia alege să consumi cât mai multe fibre. Consumă fructe, legume și cereale integrale, întrucât vor înceniti digestia carbohidraților și absorbția zaharurilor.

În plus, pentru a-ți menține în limite normale glicemia consumă apă suficientă, întrucât previne deshidratarea, te ajută să-ți normalizezi glicemia și, în plus, ajută rinichii să elimine toxinele și zahărul în exces din organism.

Articol citit de 325 persoane