Să ai un ten lipsit de imperfecțiuni ți se pare imposibil, mai ales acum, când petele sau pistruii ți-au ”explodat”, pur și simplu pe față? Ei bine, nu dispera. Încearcă câteva remedii naturiste, ce sunt la îndemâna oricui și care te vor ajuta să ai o piele perfectă.

Așadar, ca să scapi de pete sau de pistrui încearcă o mască de față naturistă, cu ovăz. Tot ce trebuie să faci este să fierbi o cană de fulgi de ovăz cu lapte iar după ce s-a răcit să amesteci totul cu miere și banană. Aplică amestecul pe față, masează ușor iar la final clătește cu apă călduță.

O altă metodă pe care o poți testa în încercarea de a scăpa de pete și pistrui este să pui o linguriță de flori uscate și o linguriță de zeamă de lămâie și miere. Aplică amestecul obținut pe față, așteaptă să acționeze timp de cel puțin 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă procedura de cel puțin două ori pe săptămână.

Apa de trandafiri poate fi, de asemenea, un remediu esențial pentru eliminarea petelor și a pistuilor. Amestecă două linguri de făină cu două linguri de apă de trandafir și două de suc de lămâie, iar amestecul obținut aplică-l pe față. Așteaptă să acționeze 20 de minute, după care clătește în profunzime.

Petele maronii, în schimb, pot fi estompate cu ajutorul carofului. Taie-l sub formă de felii subțiri și aplică-le pe zonele cu probleme. Așteaptă să acționeze câteva minute, după care curăță fața cu apă călduță. De asemenea, poți încerca să-ți prepari o mască pe bază de suc de cartof, suc de lămâie și pudră de turmeric. Aplică pasta obținută sdoar pe zonele cu pete și ai grijă să repeți zilnic tratamentul, timp de cel puțin 2 săptămâni.

Articol citit de 4193 persoane