Afecțiunile respiratorii pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste simple, ieftine, la îndemâna oricui. Astăzi îți propunem să descoperi cum poți să combați bronșita.

Bronșita este o afecțiune respiratorie care apare atunci când pasajele bronșice, căile respiratorii care conectează traheela la plămâni, sunt inflamate. Aceasta poate determina febră, dificultăți de respirație, durere în plămâni ori respirație șuierătoare, însă toate aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste pe bază de cimbru.

Potrivit experților în medicină naturopată, cimbrul este o plantă ce se înrudește cu menta, rozmarinul și busuiocul, acesta având proprietăți benefice pentru sănătate, și anume antibacteriene, antiinflamatorii, expectorante și, mai mult de atât, este eficient în combaterea durerilor.


Cum poți să combați simptomele date de bronșită, află mai jos:

Infuzia de cimbru

Dacă vei alege să bei trei căni de infuzie de cimbru pe zi vei vedea că durerile în gât vor dispărea.

Ai nevoie de doar 250 de ml de apă fiartă și 15 grame de cimbru. Amestecă cele două ingrediente și lasă totul la infuzat pentru cinci minute. Consumă această băutură de cel puțin trei ori pe zi.

Masajul cu ulei esențial de cimbru

Să-ți masezi pieptul cu ulei esențial de cimbru este benefic pentru sănătate, întrucât reduce congestia cauzată de bronșită ori de răceală. Trebuie doar să amesteci 10 picături de ulei esențial de cimbru și 25 de ml de ulei de migdale. Încălzește acest amestec și apoi aplică-l pe piept cu mișcări circulare. Repetă acest masaj de trei ori pe zi, până când starea ta de sănătate se va îmbunătăți.

Sirop de cimbru

Evident, pentru a trata bronșita în cazul copiilor poți opta pentru prepararea unui sirop de cimbru. Ai nevoie de 600 de ml de ceai de cimbru și 450 de grame de miere. Amestecă totul, până obții o pastă omogenă și pune totul într-un borcan. Administrează-i copilului cinci mg de sirop, de patru ori pe zi. Este bine ca acest amestec să fie ținut în frigider și administrat până când observi o îmbunătățire a stării de sănătate.

Articol citit de 676 persoane