România e la un pas de epidemie de gripă, după ce în ultima perioadă zeci de persoane și-au pierdut viețile din cauza virusului gripal. Alte peste o sută de mii de persoane au fost diagnosticate cu infecții respiratorii, iar peste patru mii cu gripă, motiv pentru care ar fi cazul să-ți iei măsuri de precauție și să previi această afecțiune.

Astfel, ca să-ți întărești sistemul imunitar și să previi boala ar trebui să ai o alimentație corectă, bogată în vitamine și proteine. Ce trebuie să mănânci în această perioadă, dar și dacă ai fost diagnosticată cu o infecție respiratorie, află mai jos:

Supa de pui

Hrănitoare și gustoasă, supa de pui este, fără doar și poate, un bun antiinflamator. Tocmai de aceea, specialiștii vă recomandă să o consumați cu încredere, întrucât studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, că acest preparat este responsabil de îmbunătățirea acțiunii substanței ce protejează celulele corpului de bacterii și viruși.

Usturoi

Deși mirosul usturoiul poate fi neplăcut și nu este tolerat de toate persoanele, acesta are efecte benefice asupra organismului, mai ales în timp infecțiilor respiratorii, întrucât are proprietăți antimicrobiene și imunostimulatoare, ce vă pot ameliora congestia.

Ghimbir

Un alt remediu naturist eficient pentru a ameliora simptomele date de răceală este, fără îndoială ghimbirul, întrucât elimină greața și durerile de stomac. Astfel, pentru a scăpa de infecțiile respiratorii, tuse sau dureri musculare puteți consuma ceai de ghimbir, pe care-l puteți îndulci cu miere. Puteți, de asemenea, să adăugați și suc de lămâie.

Ceai, de orice fel

Nelipsit din alimentația ta în timpul perioadei în care vă confruntați cu infecții respiratorii sau gripă este ceaiul. Verde, olong, neagru sau de fructe, ceaiul cald este o sursă excelentă de antioxidanți, ce ameliorează congestia. În combinație cu miere și zeamă de lămâie, ceaiul poate calma durerile în gât.

De cealaltă parte, în timpul virozelor respiratorii sau a gripelor, n-ar trebui să consumi preparate care au un aport bogat de zahăr sau grăsimi, întrucât pot să determine dureri de stomac, dar și agravarea celorlalte simptome. Nici laptele nu este indicat, deoarece impulsionează producția de mucus, ceea ce duce la înrăutățirea congestiei.

Articol citit de 4467 persoane