Stresul este o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane, mai ales în această perioadă în care suntem însoțiți de nesiguranță. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva remedii naturiste pentru a combate stările de anxietate.

Care sunt plantele care te pot ajuta să combați stresul, află mai jos:

Ceai de salvie

La îndemâna oricui și recunoscut pentru proprietățile benefice pentru organism este ceaiul de salvie. Acesta ajută nu doar la relaxarea psihicului, ci ameliorează și stările de anxietate.

Ceai de hibiscus

O altă modalitate de a combate stresul este, fără îndoială, ceaiul de hibiscus. Acesta ajută la combaterea anxietății, grație proprietăților antidepresive, însă ajută și la întărirea sistemului imunitar, menține sănătatea ficatului și îmbunătățește digestia.

Ceai alb

Specialiștii în nutriție recomandă și ceaiul alb, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți, aceștia având rolul de a proteja corpul de cancer. Ba mai mult, ceaiul alb conține vitamine A, B, C și E, precum și antioxidanți, polifenoli, fapt pentru care ajută la combaterea efectelor date de stres și, de asemenea, oferă un boost de energie, sporind puterea de concentrare și memoria. De asemenea, ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la prevenirea apariției infarcturilor.

Ceai verde

Cunoscut ca fiind o sursă excelentă de antioxidanți, ceaiul verde nu doar că ajută la pierderea în greutate, însă ameliorează stările de anxietate, dar îmbunătățește și funcțiile cerebrale, sporind capacitatea de memorare, puterea de atenție și viteza de reacție.

Articol citit de 409 persoane