Cistita este definită ca fiind o inflamație a vezicii urinare ce apare din cauza infecției acesteia, ce se manifestă prin durere la urinare, micțiuni frecvente, dureri lombare, disurie, hematurie, precum și prin lipsă de energie, stare subfebrilă sau chiar febră, în cazul cistitei cangrnoase.

Cistita este, însă, o problemă frecventă, cu care se confruntă multe femei, iar în cazuri ușoare, ea poate fi tratată cu ajutorul unor remedii naturiste.

Cum poți ameliora simptomele date de cistită, află mai jos:

Consumă cât mai multe lichide

Potrivit unui studiu realizat de JAMA Internal Medicine, creșterea unui consum mare de lichide poate reduce riscul de apariție a cistitei cu până la 50 la sută. Așadar, pentru a evita să te confrunți cu această problemă, bea cel puțin doi litri de apă și ceaiuri. Va spori eliminarea toxinelor din organism.

Consumă probiotice

Recomandate pentru combaterea cistitei sunt și probioticele. Acestea conțin lactobacili ce pot repopula flora vainală, prevenind astfel dezvoltarea unor bacterii precum E.coli, Staphylococcus saprophiticus și Klebsiella pneumoniae.

Consumă suc de merișoare

Numeroase studii de specialitate au arătat că merișoarele au proprietăți astringente și antiseptice, fiind eficiente pentru a combate cistita. Dacă nu-ți place să le consumi proaspete, alege să bei suc dimineața, pe stomacul gol, timp de zece zile. Efectele se vor vedea rapid.

Consumă o cantitate mai mare de vitamina C

Vitamina C este benefică pentru organism, fapt pentru care îți recomandăm să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina C, întrucât aceasta ajută la prevenirea apariției cistitei.

Articol citit de 197 persoane