Pentru a-ți păstra starea de sănătate și pentru a te bucura de un sistem imunitar puternic, care ține bolile la distanță, ar trebui să consumi patru căței de usturoi pe zi.

Această recomandare provine din dieta mediteraneană și s-a propagat destul de repede, motiv pentru care îți recomandăm să adopți și tu acest obicei, întrucât te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea cardiovasculară, dar nu numai.

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, usturoiul are un conținut caloric scăzut, dar este o sursă excelentă de minerale precum iod, fosfor și potasiu. Conține, de asemenea, și vitamina B și componente sulfurice.

De asemenea, alicina regăsită în componența acestuia are proprietăți antibiotice și antioxidante, dar și hipoglicemiante, reducând nivelul de zahăr din sânge.

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci patru căței de usturoi:

Reduce nivelul de colesterol

Oamenii de știință au arătat că un consum constant de usturoi ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge. Astfel, acesta poate ajuta la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, reducând riscul de infarct, atac de inimă ori hipertensiune.

Ajută la prevenirea infecțiilor virale

Oamenii de știință ajută, de asemenea, la prevenirea infecțiilor virale, între care gripă, răceală, întrucât va întări sistemul imunitar, ținând bolile la distanță.

De asemenea, un alt studiu a arătat că poate reduce inflamațiile din organism în cazul femeilor sunt la menopauză și se confruntă cu osteoporoză.

Nu în ultimul rând, usturoiul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățește circulația sângelui, dar și la menținerea sănătății ficatului și rinichiului.

Pentru a te bucura de efectele usturoiului, poți consuma patru căței de usturoi proaspăt ori îl poți include în preparatele pe care le faci.

Articol citit de 579 persoane