Mango, un fruct exotic extrem de popular, este cunoscut și sub numele de ”fructul fericirii” și are numeroase beneficii pentru organism, fiind bogat în magneziu, fosfor, vitamine, zinc și fier, precum și aminoacizi și antioxidanți.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi mango regulat, află mai jos:

Reduce colesterolul din sânge

Fructul de mango este o sursă excelentă pentru organism, întrucât are un conținut bogat de antioxidanți, astfel că reglează nivelul de colesterol din sânge, protejând sistemul cardiovascular. Ajută, de asemenea, în curele de detoxifiere și combate stresul.

Are efecte diuretice și laxative

Persoanele care au probleme digestive și suferă de constipație cronică ar trebui să includă în alimentație mango, întrucât este bogat în vitamine. Nu este indicat, însă, consumul cojii fructului de mango, deoarece poate provoca reacții alergice persoanelor sensibile și chiar iritații sau intoxicații alimentare.

Reglează nivelul de glucoză

Fructul de mango este eficient pentru a regla nivelul de glucoză. Ajută, de asemenea, la absorbția acesteia la nivelul fluxului sangvin, motiv pentru care este indicat chiar și persoanelor diabetice, având rolul de a reduce riscul de apariție a acestei afecțiuni.

Previne apariția cancerului

Grație conținutului de antioxidanți, fructul de mango are rolul de a reduce riscul de apariție a unor forme de cancer, între care cel de sân și de colon. Poate combate, de asemenea, apariția astumului, având un conținut bogat de betacaroten.

Tips: Ca să alegi un fruct de mango bun, miroase-l în zona unde a fost codița fructului, întrucât ar trebui să aibă o aromă puternică, dulce. În cazul în care simți o aromă plăcută, fructată, atunci este un fruct bine copt. Evită, în schimb, un fruct care miroase a acru, întrucât nu este bun și începe să putrezească.

Articol citit de 3620 persoane