O porție bună de somn este esențială pentru menținerea stării de sănătate. Odihna este responsabilă de funcționarea optimă a creierului și a organismului, dar și de îmbunătățirea capacității de învățare, a memoriei și chiar a creativității. Totuși, în ziua de astăzi tot mai multe persoane se confruntă cu insomnia.

Dacă simți că ai nevoie de ajutor ca să adormi și pentru a te bucura de un somn bun îți recomandăm să nu dai fuga în farmacii, ci să încerci câteva trucuri naturale, care te pot ajuta să adormi mai repede.

Rădăcina de valeriană

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, valeriana este o plantă cunoscută în Asia și în Europa. Iar rădăcina acesteia poate fi folosită ca un tratament natural pentru ameliorarea anxietății, a depresiei și a menopauzei. Rădăcina de valeriană o poți folosi pentru a-ți prepara un ceai pe care este indicat să-l consumi seara, înainte de somn.

Magneziu

Magneziul este un mineral care contribuie la numeroase procese în organism și este esențial pentru funcționarea optimă a creierului și pentru menținerea sănătății inimii. Mai mult de atât, magneziul îți poate liniști corpul și mintea, ajutându-te astfel să adormi mai ușor.

De asemenea, un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că o combinație de magneziu, melatonină și vitamina B ajută la combaterea insomniei. Așadar, atunci când ai probleme cu somnul cere sfatul unui specialist și include în dieta ta suplimente cu magneziu. Ori consumă alimente care sunt o sursă bogată de magneziu și îi vor oferi organismului cantitatea de care are nevoie.

Lavanda

Lavanda nu este recunoscută doar pentru mirosul uimitor, ci și pentru proprietățile terapeutice pe care le are. Iar experții în medicină naturopată îți recomandă să pulverizezi ulei de lavandă pe pernă ori pur și simplu să-l miroși înainte de a te pune la somn. Te va ajuta să adormi mai ușor și va contribui și la îmbunătățirea calității somnului.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii, cunoscută și sub numele de Passiflora incarnata ori maypop, poate fi remediu natural pentru insomnie. Aceasta are proprietăți de îmbunătățire a calității somnului. Astfel, pentru a te bucura de un somn odihnitor îți recomandăm să bei o cană cu ceai de floarea pasiunii cu o oră înainte de a te pune la somn. Este indicat să urmezi această cură o săptămână, după care să faci pauză o altă săptămână.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 507 persoane