Mulți dintre oameni aleg să consume cafea atunci când simt că au nevoie de un boost de energie, însă acest lucru este într-un fel greșit, întrucât există numeroase alimente care sunt recunoscute pentru proprietățile energizante.

Să consumi cafea în exces îți poate da un boost de energie pentru moment, însă această băutură poate avea și efecte adverse, nocive pentru sănătate. Tocmai de aceea este indicat să incluzi în dieta ta niște alimente care sunt recunoscute pentru proprietățile energizante.

Care sunt acestea, află mai jos:

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz au un indice glicemic săzut, fapt pentru care carbohidrații complexicși regăsiți în aceștia sunt absorbiți rapid în organism și îi conferă acestuia un boost de energie. Aceștia sunt responsabili și de stimularea producției de serotonină, fapt pentru care ajută la ameliorarea stresului și sporește capacitatea de memorare.

Menta

O variantă inspirată pentru momentele în care ai nevoie de un boost de energie este menta. Potrivit unor studii, mirosul de mentă crește puterea de concentrare și reduce oboseala. În plus, menta ajută la pierderea în greutate, motiv pentru care ar fi bine să o adaugi în ceaiuri ori în smoothie-uri.

Semințe de susan

Semințele de susan conțin magneziu, un nutriient care ajută transformarea zahărului în energie, potrivit nutriționiștilorr. De asemenea, semințele de susan sunt o sursă bogată de susan și de fibre, motiv pentru care ajută la normalizarea zahărului din sânge și asigură nivelul de energie pe tot parcursul zilei.

Scorțișoara

Fie că alegi să o inhalezi, fie că o adaugi în ceai sau cafea, scorțișoara este responsabilă de reducerea oboselii.

Apa

Uneori, n-ai nevoie de nimic mai mult pentru a fi în formă. Iar apa este esențială pentru a-ți păstra nivelul de energie optim, întrucât atunci când corpul se deshidratează apare și oboseala. Tocmai de aceea îți recomandăm să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi. Pentru un gust aparte îți sugerăm să adaugi fructe în ea, precum căpșuni, zmeură ori chiar castravete sau lămâie.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este o sursă bogată de teobromină, un stimulent natural asemănătos cofeinei. Astfel, aceasta poate stimula producția de serotonină, îmbunătățind puterea de concentrare, dar și starea de spirit. Este, însă, indicat să nu o consumați în exces.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 11 persoane