Dacă ai fost diagnosticată cu hipertensiune, atunci ar trebui să adopți o dietă echilibrată și sănătoasă, bazată pe fructe, legume, cereale integrale și legume, însă, totodată, trebuie să știi care sunt băuturile recomandate pentru a ține sub control această afecțiune.

Potrivit specialiștilor, atunci când suferi de hipertensiune este important să te hidratezi, întrucât unele băuturi pot conține nutrienți și antioxidanți ce contribuie la menținerea sănătății.

Află care sunt cele mai bune băuturi recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune, mai jos:

Apa

Apa se regăsește în toate țesuturile corpului și este una dintre cele mai bune băuturi, fapt pentru care este important să o incluzi în dieta ta. Nu conține zahăr, grăsimi, calorii, dar te ajută să te hidratezi. Totodată, studiile de specialitate au arătat că persoanele care nu consumă cel puțin doi litri de apă pe zi se contruntă cu o lipsă de hidratare, ceea ce poate duce la creșterea tensiunii arteriale. În cazul în care apa nu este pe gustul tău, alege să folosești o cană cu infuzor, în care poți adăuga fructele sau legumele favorite.

Sfeclă roșie

O adevărată comoară pentru sănătate este și sucul obținut din sfeclă roșie. Conține nitrați, o substanță care contribuie la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel circulația sângelui. Mai mult de atât, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință și publicat în revista Hypertension, 68 dintre persoanele care au băut 250 ml de suc de sfeclă pe zi, timp de două săptămâni, s-au bucurat de o tensiune arterială îmbunătățită. Este, însă, indicat să nu-l îndulcești, iar pentru întărirea sistemului imunitar, adaugă și portocală.

Suc de rodie

Recomandat pentru menținerea sănătății inimii este și sucul de rodie. Obținut din fructe proaspete și fără să fie adăugat zahăr ori alți îndulcitori, sucul de rodie conține potasiu și antioxidanți, motiv pentru care contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.

Ceai verde

Consumul unei cești cu ceai verde ar trebui să devină un ritual pentru tine, dacă suferi de hipertensiune. Consumă această băutură dimineața, pe stomacul gol, întrucât conține o cantitate bogată de antioxidanți și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Lapte cu un conținut scăzut de grăsimi

Poate că vei fi surprinsă, însă o băutură recomandată persoanelor care se confruntă cu hipertensiune este și laptele. Este indicat, însă, să alegi un sortiment cu un conținut scăzut de grăsimi, pe care îl poți consuma cu cereale integrale la micul dejun. Băut constant, acesta poate reduce hipertensiunea și poate reduce chiar riscul de infarct, deoarece conține potasiu, fosfor și calciu, nutrienți ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 287 persoane