Grație conținutului bogat în fibre, ananasul este o adevărată comoară în ceea ce privește combaterea constipației. Ba mai mult, combinându-l cu alte fructe ce au proprietăți digestive te poți bucura de un aliat de nădejde în momentele dificile.

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme digestive, atunci trebuie să știi că ananasul este o adevărată comoară pentru sănătate.

Da, este delicios și răcoritor, perfect pentru zilele fierbinți de vară, dar ananasul are și numeroase beneficii, printre care arderea grăsimilor, ajutând astfel la combaterea obezității și a celulitei.

Are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, fiind indicat și persoanelor care se confruntă cu artrită și are efecte diuretice, grație conținutului de potasiu.

Ananasul ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută la absorbția fierului și are efecte anticoagulante.

În ceea ce privește constipația, ananasul ajută la ameliorarea acesteia întrucât conține bromelaină, ce ajută la îmbunătățirea digestiei. Tot ce trebuie să faci este să mănânci câteva cuburi de anans în fiecare zi.

De asemenea, poți să consumi suc de ananas, însă ai grijă să fie preparat în casă, fără miere și alți îndulcitori. Un pahar cu suc de ananas conține, potrivit nutriționiștilor, 0, 5 grame de fibre, motiv pentru care dacă te confrunți cu o formă acută de constipație ar trebui să bei opt pahare pe zi.

Printre fructele care ajută la combaterea constipației se numără și prunele, care sunt o sursă excelentă de fibre, dar și merele, kiwi și perele. La fel ca și în cazul ananasului, le poți consuma proaspete ori poți opta pentru suc.

Articol citit de 2164 persoane