Să-ți păstrezi sănătoși plămânii poate fi o adevărată provocare, însă există câteva remedii naturiste ce te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, dar și plămânii.

Care sunt ceaiurile care te pot ajuta să-ți întărești plămânii afectați de boli grave precum bronșită, astm ori infecții, află mai jos:

Ceai de cimbru și de urzică

Dacă cimbrul ajută la ameliorarea tusei și combate bolile respiratorii, având proprietăți expectorante și antiseptice, urzica curăță plămânii și sângele, fiind bogată în vitamine și minerale, precum fier, calciu, magneziu și siliciu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câte o lingură de plantă cu 200 de ml de apă clocotită, să lași la infuzat pentru 20 de minute, iar apoi să consumi ceaiul obținut.

Ceai de pătlagină și lămâie

Recomandat pentru combaterea afecțiunilor plămânilor este și ceaiul de pătlagină și lămâie, întrucât această combinație de ingrediente are proprietăți antiinflamatorii, eliminând mucusul ori flegma, precum și toxinele acumulate în plămâni.

Ceai de tei și ceai verde

Problemele plămânilor pot fi, de asemenea, combătute cu ajutorul ceaiului de tei și a celui verde, acesta din urmă fiind recomandat chiar și pentru prevenirea cancerului pulmonar. Ba mai mult, ceiaul de tei combate spasmele și întărește plămânii

Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa (200 ml), iar apoi să adaugi ceai verde și tei. Așteaptă să infuzeze totul, după care consumă amestecul de de două ori pe zi.

Articol citit de 554 persoane