O dietă săracă în grăsimi, fibre și zahăr este indicată pentru a reduce simptomele și disconfortul cauzat de gastrită, întrucât va reduce producția acidului gastric.

Gastrita este o afecțiune descrisă de deteriorarea mucoasei stomacului care apare atunci când acesta se inflamează și se poate manifesta prin indigestie, arsuri și dureri stomacale, senzație de greață și vomă, dar și prin apariția unei senzații anormale de sațietate după masă.

Gastrita este o afecțiune ce poate să apară în urma unui tratament medicamentos, precum aspirină ori ibuprofen, în urma consumului exagerat de alcool, tutun ori droguri, dar și în cazul unor boli autoimune, precum anemie sau în cazul persoanelor care se confruntă cu stres ori anxietate.

Simptomele date de gastrită pot fi, însă, ameliorate de o dietă echilibrată, în care se regăsesc cartofi, orez, morcovi, dovleac, varză gătită, mere, banane, dar și ulei de măsline.

ESte, însă, ca alimentele să fie bine gătite, eventual fierte ori preparate la cuptor. Este recomandată evitarea alimentelor prăjite ori negătite, precum și consumul băuturilor prea fierbinți.

Pentru a ameliora simptomele date de gastrită este indicat, de asemenea, să mănânci puțin și des, dar și să eviți să ai senzația de prea plin.

Potrivit experților în medicină, ceapa poate ajuta la combaterea gastritei, deoarece ajută la eradicarea bacteriei Helicobacter pylori. Sunt recomandați și fulgii de ovăz, care au proprietăți detofiante și ajută la curățarea organismului, papaya, pătrunjel și chiar ghimbir, întrucât ameliorează disconfortul cauzat de această afecțiune.

Articol citit de 421 persoane