Pietrele la vezica urinară determină dureri insuportabile și dificultăți la urinare, dar trebuie să știi că există câteva remedii naturiste care te vor ajuta să le combați cu ușurință.

Calculii vezicali, cunoscuți sub numele de litiază vezicală, sunt cauzați de infecție urinară tratată și recidivată ori de consum redus de lichide, precum și de adenom de prostată, scleroză de col vezical ori vezică neurologică.

Această afecțiune poate fi ținută în frâu cu ajutorul unor infuzii obținute din plante, pe care le poți trata acasă.

Ceai de păpădie

În acest caz poți să folosești întreaga plantă, inclusiv rădăcina de păpădie, care este bogată în fructoză și inulină. Frunzele, în schimb, conțin un nivel bogat de potasiu și compuși fenolici, care au proprietăți diuretice. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 4-6 grame de frunze ori rădăcină de păpădie, iar apoi să bei trei căni de ceai pe zi.

Ceai de coada calului

Acest tratament este folosit, în principal, pentru a combate o formă medie de litiază, întrucât are proprietăți diuretice și remineralizante. Băut constant, acesta sporește cantitatea de urină eliminată și curățarea tractului urinar. Fierbe 250 ml de apă, iar apoi lasă la infuzat 2-3 grame de plante. Consumă trei căni de ceai pe zi.

Ceai de măceș

Pentru a combate litiaza îți propunem să încerci ceaiul de măceș. Are efecte diuretice și te va ajuta să combați simptomele neplăcute. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 de ml de apă, iar apoi să adaugi două linguri de plante. Lasă la infuzat, iar apoi consumă trei căni pe zi.

Articol citit de 337 persoane