Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, cireșele au numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta.

Cireșele sunt adevărate comori pentru sănătate, motiv pentru care ar trebui să le iubești nu doar pentru gustul delicios, ci și pentru faptul că sunt o sursă excelentă de vitamine B, dar și de antioxidanți, acid hidroxicinamic, precum și calciu, potasiu, fosfor, acid pantotenic și fier, dar și vitamina C.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma cireșe, află mai jos:

Previn cancerul

Potrivit experților în medicină naturopată, cireșele sunt o sursă excelentă de antioxidanți și alte substanțe active ce sporesc eliminarea toxinelor din organism și, mai mult de atât, mențin sănătatea celulelor, prevenind mutațiile celulare și apariția cancerului.

Au efecte analgezice

Potrivit studiilor realizate de-a lungul timpului, cireșele au efecte analgezice, astfel că reduc durerea, în special scheletică și musculară. De asemenea, acestea ar trebui să fie consumate și de persoanele care fac sport de performanță, întrucât elimină durerile.

Reduc colesterolul din sânge

O altă proprietate a cireșelor este faptul că reduc colesterolul din sânge, prevenind bolile cardiovasculare, ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale. De asemenea, grație conținutului de polifenoli, acestea previn formarea cheagurilor de sânge, iar anticianina protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, împiedicând astfel formarea plăcii bacteriene.

Ajută la menținerea sănătății creierului

Cireșele conțin melatonină, polifenoli și ancianine, care ajută la menținerea funcțiilor cerebrale. Mai exact, acestea ajută la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și pot preveni chiar și boli grave, între care demență.

Previn atacurile de gută

Cireșele sunt benefice și pentru bolnavii de gută, o formă dureroasă de artrită, întrucât reduc riscul de apariție a crizelor cauzate de această afecțiune. De asemenea, ele ajută la reducerea inflamațiilor din organism.

 

Articol citit de 380 persoane