Un sistem imunitar puternic te poate proteja cu ușurință de virusuri, inclusiv de noul coronavirus, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva sfaturi pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Noul tip de coronavirus poate fi prevenit prin spălarea frecventă a mâinilor și evitarea atingerii ochilor, nasului și gura atunci când nu ai mâinile igienizate, întrucât se pot transfera virusuri și să te îmbolnăvești.

Așadar, conform experților de la Univeristy of Manchester, pentru a-ți întări sistemul imunitar și pentru a-l transforma într-o barieră în fața virusurilor e important să ai o alimentație echilibrată, din care să nu lipsească fibrele vegetale.

Spre exemplu, pentru a-ți păstra sănătatea poți mânca tărâțe ori fulgi de ovăz, orz, secară, dar și varză, conopidă, sfeclă, morcovi, nuci, leguminoase ca fasole, mazăre ori linte, dar și banane, mere, căpșune și citrice.

De asemenea, la fel de importante pentru organism sunt și probioticele, precum iaurtul, chefirul, laptele bătut și sana, dar și murăturile în saramură.

Nu în ultimul rând, pentru a evita contaminarea este bine să gătești bine carnea și ouăle.

Un rol important în menținerea sistemului imunitar este și somnul. Lipsa odihnei afectează, de cele mai multe ori, bioritmul și funcționarea optimă a celulelor, în special a limfocitelor T, care sunt responsabile de combaterea tumorilor maligne și a virusurilor. De asemenea, nu uita să faci sport, chiar dacă ești acasă și să eviți consumul de alcool și de tutun.

Articol citit de 664 persoane