Persoanele care suferă de astm bronșic ar trebui să fie foarte precaute în această perioadă, întrucât infecția cu noul coronavirus poate fi deosebit de periculoasă pentru ele.

Conform experților, persoanele care suferă de astm bronșic se numără printre grupele de risc în caz de infecție cu noul coronavirus. Tocmai de aceea, medicii recomandă ca aceste persoane să ia tratamentul corect și, mai mult de atât, în cazul în care observă o agravare a simptomelor să mărească dozele terapeutice.

De asemenea, este indicat să-și aerisească zilnic locuința și să respecte cu strictețe regulile de igienă recomandate de experți, precum igienizarea frecventă a mâinilor și a căilor respiratorii. De asemenea, ele ar trebui să evite să se expună la mirosuri puternice ori dezinfectați cu miros înțepător, care pot declanța crize de astm.

Ce este astmul bronșic

Astmul este o  boală cronică, care nu se vindecă, dar care poate fi ținută sub control prin medicamente inhalabile. Înseamnă un grad de inflamație permanentă la nivelul bronhiilor și al alveolelor pulmonare, locul prin care respirăm. Această inflamație permanentă face un astmatic mai sensibil la infecțiile virale. Infecția produce inflamație, care se suprapune peste inflamația astmatica permanentă. Astmul bronșic se manifestă, în special, prin apariția tusei, senzației de sufocare, de strângere a pieptului, dar și de șuierat în plămâni.

Evident, odată ce obervi o înrăutățire a simptomelor contactează-ți medicul. Evită să mergi la Urgență, întrucât te poți infecta cu noul coronavirus.

Articol citit de 644 persoane