Aloe vera este o plantă bogată în aminoacizi esențiali pentru organism, dar și vitaminele A, B, C și E, care sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, prevenind numeroase afecțiuni.


Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, aloe vera poate trata până la 100 de afecțiuni, între care astm, alergie, anemie, artroză, bronșită, pancreatită și ulcer. De aceea, astăzi îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste pe care le poți folosi pentru a trata anumite afecțiuni.


Aloe vera și miere, pentru a stopa dezvoltarea celulelor rele


O adevărată comoară pentru sănătate este aloe vera, motiv pentru care îți recomandăm să încerci un remediu naturist simplu, ușor de pregătit, ce te va ajuta să stopezi dezvoltarea celulelor rele din organism. Spală câteva frunze de aloe vera, după care trece-le prin blender sau prin mașina de tocat carne și amestecă cu miere. Lasă totul la macerat împreună cu sucul obținut dintr-o lămâie. Așteaptă să se întrepătrundă aromele timp de o săptămână, iar apoi consumă 2-3 lingurițe pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.


Aloe vera, un adevărat elixir pentru tratarea anemiei


Multe persoane se confruntă cu anemie, însă aceasta poate fi tratată cu o cură de aloe vera. Tot ce trebuie să faci este să pui la macerat 300 de grame de frunze de aloe de 3-5 ani, 500 de grame miere și un litru de vin roșu, de 14 grade. Așteaptă 5 zile să se macereze totul, după care păstrează amestecul într-un borcan din sticlă. Consumă câte o lingură de 3 ori pe zi.


Aloe vera, eficientă pentru îmbunătățirea digestiei


Dacă ai probleme cu digestia sau cu rinichii, atunci ar trebui să încerci o cură cu aloe vera, întrucât se spune că are proprietatea de a distruge anumite bacterii, ciuperci și virusuri, fiind indicată chiar și pentru activarea circulației sanguine. Poate fi aplicată și local, având proprietăți antiinflamatoare, reducând umflăturile pielii și ale mușchilor.

Articol citit de 3492 persoane