Ceapa este o adevărată comoară pentru sănătate, iar acest lucru nu este un secret pentru nimeni. Totuși, chiar și cojile de ceapă au efecte terapeutice, putând fi folosite pentru combaterea multor afecțiuni.

Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de coji de ceapă ajută la ameliorarea tusei, protejează tractul urinar și are puterea de a întări sistemul imunitar, prevenind apariția răcelii și a gripei.

Ceai de coji de ceapă pentru tuse seacă

Dacă ai răcit și te confrunți cu o tuse seacă poți alege să prepari o infuzie de coji de ceapă. Fierbe 500 de ml de apă cu două linguri de coji de ceapă mărunțite timp de 15 minute, iar apoi strecoară totul și bea câte un 150 ml înainte de masă, de trei ori pe zi.

Remediu cu coji de ceapă pentru întărirea sistemului imunitar

Cojile de ceapă pot fi folosite și pentru întărirea sistemului imunitar, însă ai nevoie și de pudră de rădăcină de lemn dulce și ace de pin. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de coji de ceapă cu o lingură de pudră de rădăcină de lemn dulce și 40 de grame de ace de pin. Fierbe totul pentru 20 de minute, iar apoi adaugă măceșe zdrobite, 1-2 linguri și mai fierbe câteva minute. Ține lichidul obținut într-un loc răcoros și consumă un litru pe zi.

Remediu naturist pentru combaterea hipertensiunii

Cojile de ceapă sunt eficiente și pentru normalizarea hipertensiunii. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apă, iar apoi să o torni peste 2-3 linguri de coji de ceapă. Așteaptă să infuzeze, iar apoi bea amestecul obținut. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 378 persoane