Nucile pecan au un gust dulce față de nucile obișnuite și se remarcă prin conținutul bogat de grăsimi, între care acizi grași monosaturați și polinesaturați, fiind benefice pentru organism.
Nucile pecan ajută la funcționarea optimă a creierului
Nucile pecan sunt o sursă excelentă de tiamină și cupru, ambele fiind eficiente pentru a stopa efectele nocive ale radicalilor liberi, prevenind astfel deteriorarea creierului. Carența de tiamină poate determina stări de confuzie și probleme de echilibru, motiv pentru care n-ar strica să mănânci cel puțin o mână de nuci pe zi. Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că acestea previn apariția bolii Parkinson.
Nucile pecan reduc riscul de cancer
Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți, motiv pentru care combat efectele nocive ale radicalilor liberi, prevenind astfel apariția unor boli grave, precum cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer și chiar diabet. Consumându-le regulat, acestea combat depresia și oboseala cronică.
Nucile pecan ajută la ameliorarea durerilor
Nucile pecan conțin cupru și mangan, nutrienți esențiali pentru reducerea inflamațiilor din organism. Astfel, durerile pe care le resimți vor fi ameliorate. Nu în ultimul rând, acestea ajută la ameliorarea unor probleme precum cele digestive, dar și pentru a reduce kilogramele.
Nucile pecan ajută la menținerea sănătății ochilor
Grație conținutului bogat de minerale, între care calciu, magneziu, fosfor și potasiu, precum și vitamine ca A, B1, E și luteină, nucile pecan sunt benefice pentru menținerea sănătății ochilor.
De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bogată de mangan, fiind astfel esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, întrucât îți protejează celulele nervoase de efectele negative ale radicalilor liberi.
Articol citit de 691 persoane
Acest articol nu are comentarii!