În această perioadă în care coronavirusul face ravagii să răcești ar fi teribil, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar și să eviți răceala.

Rămâi activă

Chiar dacă stai în casă, alege să faci mișcare. Nu te împiedică nimeni să faci abdomene ori genuflexiuni. Pune-ți filmulețe pe Youtube și fă mișcare. De asemenea, este musai să renunți la consumul de alcool ori de țigări, dar și să optezi pentru o dietă sănătoasă.

Dormi cel puțin opt ore

Să dormi cel puțin opt ore pe noapte înseamnă să-ți păstrezi sănătatea. Nu fă rabat de la odihnă, iar astfel vei preveni afecțiuni precum diabet, boli cardiovasculare, dar nu numai. Potrivit unui studiu, persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte au șanse de a se îmbolnăvi de patru ori mai mari față de cele care dorm peste șapte ore.

Spală-te pe mâini

O igienă minuțioasă te poate ajuta să ții bolile la distanță. Evită expunerea la viruși optând pentru a-ți spăla mâinile cât mai des, cu apă caldă și săpun. Este de asemenea important să le cureți timp de cel puțin 20 de secunde.

De asemenea, este musai să eviți contactul cu alte persoane, pentru a nu le pune sănătatea în pericol, dar și să optezi pentru o alimentație sănătoasă și să consumi ceaiuri și multe lichide, pentru a te hidrata.

Articol citit de 396 persoane