Bogată în vitamina C, vitamina B9, potasiu și calciu, ceapa verde n-ar trebui să lipsească din preparatele tale în această perioadă, mai ales că are numeroase beneficii și asupra sănătății.

Potrivit experților în nutriție, ceapa verde ar trebui să fie inclusă în dieta zilnică, întrucât este o sursă bogată de alicină, care are efecte antibiotice și antivirale, ajutând la prevenirea riscului de apariție a infecțiilor și a bolilor tumorale.

De cealaltă parte, ceapa verde conține și cvercitină, un antioxidant puternic, ce are rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare și a cancerului, întrucât întărește sistemul imunitar și-l ajută să facă față bolilor.

Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.

“Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, spune medicul Cătălin Luca, potrivit frunză-verde.ro.

Ceapa verde este indicată și diabeticilor, având rolul de a normaliza glicemia. De asemenea, reglează și activitatea renală și poate ajuta la detoxifierea organismului.

Nu în ultimul rând, ceapa verde ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și, ba mai mult, sporește colesterolul bun din organism.

De asemenea, ceapa verde este o sursă excelentă de carotenoide, între care vitamina A, luteină și zeaxantină, care au un rol foarte important pentru a menține ochii sănătoșii.

Articol citit de 733 persoane