Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme digestive, iar constipația vă dă bătăi de cap încercați aceste remedii naturiste, ce sunt la îndemâna oricui.

Semințe de susan

Conform unui studiu de specialitate, semințele de susan sunt esențiale pentru a combate constipația. Bogate în uleiuri, acestea ajută la hidratarea intestinelor și combate această problemă. Tot ce trebuie să faci este să le incluzi în salatele tale ori să le pui în smoothie-uri.

Consumă fibre

Fibrele acționează ca un burete, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea tractului digestiv. Ca să nu mai ai probleme digestive este bine, potrivit experților, să consumi 20-35 de grame de fibre pe zi. Include în alimentația ta cereale, fasole, linte, migdale, dar și alte fructe uscate, ce te vor ajuta să uiți de constipație.

Consumă ceaiuri de mentă ori ghimbir

Recomandate pentru combaterea constipației sunt ceaiurile de mentă ori de ghimbir. Grație conținutului de vitamine și minerale, aceste ingrediente ajută la stimularea digestiei și ameliorează constipația, întrucât au efecte detoxifiante și laxative.

Include în alimentație grăsimi sănătoase

Uleiul de măsline, nucile sau fructele de avocado sunt surse de grăsimi sănătoase, motiv pentru care ar trebui să le consumi frecvent, întrucât ajută la combaterea constipației.

De asemenea, dimineața nu uita să bei cafea, întrucât îți poate stimula colonul și spori vizitele la baie. Ceaiul de lămâie și miere poate avea, de asemenea, aceleași efecte, întrucât are proprietăți laxative.

Ba mai mult, experții recomandă să faci mișcare pentru a scăpa de constipație. Potrivit acestora, 15 minute de exerciții fizice pe zi îți vor ajuta alimentele ingerate să fie procesate mai repede de organism. De asemenea, nu uita să bei cel puțin opt pahare cu apă pe zi.

Articol citit de 2474 persoane