Bogat în vitamine, între care C, K și E dar și potasiu și antioxidanți, fructele de kiwi sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, întrucât pot combate numeroase afecțiuni.

Fructele de kiwi întăresc sistemul imunitar

Pe lângă aportul nutrițional pe care-l au, fructele de kiwi sunt bogate în antioxidanți, între care vitamina C. Consumă 3 fructe de kiwi pe zi și vei reuși să-ți întărești sistemul imunitar, ținând răceala și gripa la distanță.

Fructele de kiwi îmbunătățesc digestia

O altă proprietate a fructelor de kiwi este faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei întrucât sunt o sursă excelentă de fibre dar conțin și o enzimă proteolitică numită actinidină, ce ajută la descompunerea proteinelor, ajutând astfel la o digestie mai ușoară și mai eficientă.

Fructele de kiwi combat cancerul de colon

Persoanele care prezintă risc crescut de a dezvolta cancer de colon sau care au fost diagnosticate cu această afecțiune, ar trebui să includă în dietă fructe de kiwi, întrucât acestea au un conținut bogat de fibre, ajutând la eliminarea toxinelor din colon și, mai mult de atât, reduc riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

Fructele de kiwi previn apariția bolilor cardiovasculare

De asemenea, fructele de kiwi sunt eficiente pentru a reduce nivelul de colesterol, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare. Mai mult de atât, consumul frecvent de kiwi ajută la reducerea nivelului de trigliceride și chiar la combaterea problemelor respiratorii, totul grație conținutului bogat de vitamina C.

Articol citit de 785 persoane