Dacă ai dureri de dinți, dureri de spate ori alt tip de durere, primul impuls va fi să apelezi la un medicament, însă este total greșit. Ei bine, însă, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te pot ajuta să le ameliorezi.

Medicamentele pentru ameliorarea durerilor pot interacționa cu alte medicamente sau pot avea alte efecte adverse, motiv pentru care îți propunem să tratezi durerile ușoare cu ajutorul unor remedii naturiste, care sunt folosite în medicina tradițională.

Ce plante ajută la ameliorarea durerilor, află mai jos:

Boswellia

Folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina Ayurvedică, rășina de Boswellia este folosită pentru realizarea unor tincturi, pilule ori alte remedii, fiind utilă pentru ameliorarea simptomelor date de astm, artrită, colon inflamat, inflamații generale, precum și pentru reducerea efectelor nocive cauzate de radioterapie la nivelul pielii.

Turmeric

Acel condiment recunoscut pentru culoarea galbenă și pentru aroma unică este o sursă bogată de curcumin, un antioxidant ce ajută la protejarea organismului de radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulară. Acesta ajută la reducerea inflamațiilor și cea mai simplă modalitate de a-l consuma este sub formă de ceai, pe care-l poți pregăti numaidecât.

Turmericul poate fi folosit, de asemenea, pentru tratarea indigestiei, a ulcerelor, a stomacului deranjat, a psoriazisului și chiar a anumitor tipuri de inflamații.

Cuișoare

De obicei, cuișoarele sunt folosite pentru a condimenta carnea și orezul, însă acestea sunt considerate a fi un aliat de nădejde pentru ameliorarea durerilor, întrucât este o sursă bogată de eugenol. Regăsit sub formă de capsule ori sub formă de pudră sau chiar ulei, cuișoarele pot fi folosite pentru ameliorarea durerilor de cap, a greței, a răcelilor, a durerilor de dinți și poate contribui la ameliorarea diareei.

Acupunctura

Totodată, o modalitate simplă pentru ameliorarea durerilor poate fi acupunctura, o procedură ce presupune identificarea blocajelor din sistemul energetic și eliminarea acestora, restabilind astfel circulația sângelui. În timpul înțepării, punctul începe să transmită un flux de informații bidirecțional, și anume energetic, către organul afectat și către creier.

Acupunctura este eficientă pentru ameliorarea durerilor musculare, a celor cauzate de coloana verticală, precum și a celor determinate de anxietate ori a durerilor menstruale.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 337 persoane