Persoanele care au fost diagnosticate cu gastrită ori care se confruntă cu alte afecțiuni ale stomacului ar trebui să acorde atenție sporită regimului alimentar.

Senzația de arsură, durerile insuportabile, aciditatea gastrică ori greața sunt doar câteva dintre simptomele neplăcute cu care vă puteți confrunta, motiv pentru care vă propunem să le combateți cu ajutorul alimentației.

Ce trebuie să consumați, aflaț mai jos:

Ou fiert

Persoanele care se confruntă cu afecțiuni digestive ar trebui să-și înceapă ziua cu un ou fiert, moale, însă, întrucât dacă este fiert tare ori prăjit, stomacul va fi nevoit să ”lucreze” mai mult, stimulând astfel aciditatea gastrică.

Lactate

Iaurt, sana, dar și brânza de vaci, urda și cașul sunt doar câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le consumă persoanele diagnosticate cu afecțiuni gastrice. Nu sunt, însă, recomandate brânzeturile sărate, întrucât vă vor agrava starea de sănătate

Legume

Fie fierte, preparate la cuptor sau pe grătar, legumele sunt adevărate comori pentru sănătate. Persoanele care se confruntă cu boli gastrice trebuie să consume cât mai multe legume.

Carne slabă albă

Nici carnea de pește ori de pui nu este interzisă în cazul acestor bolnavi. Trebuie, însă, să fie consumată fiartă și să fie slabă. De asemenea, pentru a calma aciditatea gastrică consumați cu încredere pâine prăjită. Alegeți, însă, pâinea albă, întrucât cea graham, de secară ori neagră stimulează sucul gastric.

Articol citit de 6023 persoane