Persoanele care suferă de diabet pot consuma și fructe, întrucât există multe tipuri care nu doar că sunt bogate în vitamine și minerale, dar și în fibre, nutrient ce este esențial pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă sucurile de fructe nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, fructele proaspete pot fi o alegere inspirată pentru a regla nivelul de zahăr din sânge, dar și tensiunea arterială.

Ce fructe poți să consumi dacă suferi de diabet, află mai jos:

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt recomandate diabeticilor, întrucât sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamine și fibre și, mai mult de atât, au un indice glicemic scăzut. Ca să te bucuri de efectele lor le poți consuma proaspete sau cu iaurt grecesc.

Caise

Sărace în calorii, caisele sunt excelente pentru persoanele care suferă de diabet, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamina A, dar și de fibre. Le poți consuma cu cereale sau chiar le poți adăuga în salate.

Cireșe

Cu un indice glicemic scăzut, cireșele pot fi consumate chiar și de persoanele care suferă de diabet. Ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că ajută la reducerea glicemiei, dar previne și apariția unor boli, între care cele de inimă, forme de cancer și alte afecțiuni.

Pere

Bogate în fibre și în vitamina K, perele sunt excelente pentru diabet și , mai mult de atât, au un aport bogat de antioxidanți, astfel că ajută la eliminarea toxinelor din organism și previne efectele nocive date de radicalii liberi. În plus, ele fortfică sistemul imunitar, fiind recomandate chiar și atunci când te confrunți cu răceli.

Articol citit de 520 persoane