Propolisul este recunoscut pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, motiv epntru care îți propunem să încerci aceste remedii naturiste simple, ce te vor ajuta să tratezi anumite afecțiuni.

Propolisul conține nu mai puțin de 300 de compuși, între care flavonoide, un tip de antioxidanți cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, dar și acizi grași și aromatici, acizi fenolici, aminoacizi, vitamine de tip B1, B2, B6, C și E, dar și minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, cupru, zinc și fier.

Descoperă ce afecțiuni poți trata cu propolisul, mai jos:

Propolis pentru răceală și gripă

Este sezonul virozelor respiratorii, motiv pentru care pentru a ameliora simptomele de răceală și gripă îți propunem să consumi 20-30 de picături de tinctură de propolis pe pâine. Poți, de asemenea, să-l adaugi și în ceai.

Propolis pentru amigdalita

Dacă te confrunți cu faringo-amigdalită, o afecțiune caracterizată de frisoane, febră și dureri în gât, încearcă să consumi zilnic ceai de mușețel cu propolis.

Propolis pentru combaterea eczemelor

Propolisul este cunoscut pentru efectele uimitoare pe care le are asupra sănătății, însă trebuie să știi că poate fi folosit și la nivel extern. Aplică propolisul pe zonele care îți dau bătăi de cap și vei scăpa rapid de roșeața, dar și de mâncărimile neplăcute.

Articol citit de 459 persoane