Durerile de genunchi sunt extrem de neplăcute și, din păcate, sunt întâlnite frecvent în rândul persoanelor de toate vârstele.

Cauzate de leziuni acute, precum fracturi, rupturi de ligamente sau leziuni cronice, precum artroză ori leziuni degenerative ale cartilajului, durerile de genunchi pot fi tratate și acasă, cu ajutorul unor remedii simple, preparate la tine acasă.

Care sunt acestea și cum le poți prepara, află mai jos:

Remediu naturist bogat de colagen

Gelatina este o sursă excelentă de nutrienți ce ajută la întărirea tendoanelor și a ligamentelor, potrivit unor studii de specialitate, motiv pentru care îți propunem să încerci acest remediu naturist.

Ai nevoie de:
- o banană bine coaptă
- două portocale
- 40 de grame de gelatină
- 60 de grame de miere

Mod de preparare:

Stoarce cele două portocale, iar apoi pasează banana. Ar trebui să folosești una bine coaptă, întrucât este o sursă excelentă de substanțe nutritive.

Imediat, adaugă peste banană cele două linguri de miere și continuă să amesteci bine.

Dizolvă gelatina în apă, iar apoi încălzește amestecul pentru a se solidifica.

Separat, încălzește sucul de portocale, iar apoi toarnă gelatina puțin câte puțin pentru a evita formarea de bulgări. Lasă totul la frigider 20 de minute.

Ulterior, servește piureul de banană cu sucul de portocale și gelatină.

Smoothie cu fulgi de ovăz, ananas și scorțișoară

De asemenea, pentru a stopa durerile de genunchi poți încerca un smoothie din fulgi de ovăz, ananas și miere. Această combinație este o sursă excelentă de magneziu, silicon, vitamina C și bromelaină, motiv pentru care este ideală pentru a combate inflamațiile din organism.

Ai nevoie de:
- 150 de grame de fulgi de ovăz
- 250 ml de apă
- 100 ml de suc de ananas
- 100 ml de suc de portocale
- o lingură de miere
- 7 grame de scorțișoară
- 40 de grame de migdale mărunțite.

Mod de preparare:

Fierbe apa, iar apoi adaugă fulgii de ovăz și lasă-i să se găsească. Ulterior, trece totul prin blender și amestecă bine, până obții o pastă cremoasă. Dacă e o zi caldă, adaugă câteva cuburi de gheață și savurează această rețetă.

Articol citit de 1489 persoane