Sinuzita este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane și care este descrisă de inflamarea unor cavități din oasele craniului, ce poartă numele de sinusuri, însă poate fi combătută cu ajutorul unor remedii naturiste.

Una dintre cele mai eficiente combinații de ingrediente pentru a combate sinuzita este ghimbirul și oțetul de mere, acestea având proprietăți excelente pentru a stopa producția de mucus.

Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ghimbirul are proprietăți antiinflamtorii, antioxidante și decongestionante, ajutând la combaterea numeroaselor afecțiuni, între care și sinuzită.

De asemenea, rădăcina de ghimbir, care este o sursă excelentă de vitamine și minerale ajută la eliminarea bacteriilor și virusurilor ce pot să determine apariția inflamațiilor. De asemenea, aceasta ajută la reducerea reacțiilor alergice, prevenind astfel creșterea fungilor.

De cealaltă parte, oțetul de mere este bogat în vitamine, minerale, aminoacizi și alte elemente, motiv pentru care este eficient în tratarea sinuzitei, reducând riscul de alergii, răceala, gripa și alte probleme respiratorii.

Așadar, ca să combați sinuzita poți să prepari acest amestec simplu, pentru care ai nevoie de două ingrediente:
- o rădăcină de ghimbir
- 250 de ml de oțet de mere

Mod de preparare:

Trece prin răzătoare rădăcina de ghimbir, după care amestec-o cu oțetul și depozitează amestecul într-un borcan de sticlă cu un capac.

Păstrează amestecul într-un loc răcoros și întunecat timp de zece zile. În acest timp, agită-l periodic. Ca să combați sinuzita trebuie să fierbi acest amestec și să inhalezi vaporii pentru cinci minute, de două ori pe zi. Este bine să urmezi acest tratament pentru o săptămână.

Articol citit de 205 persoane