Simți că oboseala e tot mai accentuată de când s-a răcit vremea? Ei bine, îți propunem să descoperi câteva remedii simple, ce-ți vor da un boost de energie.

Unele zile s-ar putea să fie mai dificile și, ca să faci față tuturor task-urilor s-ar putea să fii tentată să te înfrupți fie din ciocolată, fie din enerizante. Este un lucru total greșit, motiv pentru care îți propunem să descoperi remedii naturiste ce-ți vor reda energia.

Rozmarin

Potrivit unui studiu publicat în Scripta Ehnoloical, rozmarinul are proprietății stimulante. Astfel, dacă te simți obosită ori simți că nu te poți concentra, prepară-ți o infuzie de rozmarin. În doar câteva minute, vei observa că vei fi în forță, gata să-ți duci la bun sfârșit task-urile.

Ginseng roșu

Un tonic excelent, folosit în special de atleți, este ginsengul roșu. Acesta nu are puterea de a-ți conferi un boost de energie, însă îți va da o stare de bine. Tot ce trebuie să faci este să-ți prepari o infuzie de ginseng roșu. Consumă-l când ești obosită, iar efectele se vor vedea imediat.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un remediu excelent pentru a preveni pierderea memoriei și problemele de concentrare, potrivit unui studiu publicat în Medicina Naturista. Conține cafeină, fapt pentru care ajută la sporirea dozei de energie. Evident, poți folosi această plantă pentru a-ți prepara un ceai.

Pentru a-ți spori nivelul de energie este important să-ți schimbi dieta. Alege să mănânci alimente sărace în calorii, care sunt o sursă bună de proteine. Este, de asemenea, important să faci mișcare și să ieși din casă. Oboseala este mult mai accentuată atunci când stai acasă, fapt pentru care încearcă să faci mișcare zi de zi.

Articol citit de 408 persoane